Hamburgsunds Gästhamn

Hamburgsund är en familjevänlig och lugn gästhamn med närhet till centrum och dess utbud av restauranger och affärer med diverse service. En knapp halvtimmes promenad tar dig till fina badplatser. Hamburgö med dess natursköna områden ligger bara ett stenkast bort.

Hamburgsund gästhamn består av två huvudbryggor. En av bryggorna ligger på fastlandet något söder om färjan, mellan fiskehamnen och marinan. Den andra är placerad på Hamburgö i direkt anslutning till färjeläget. Placering sker långsides på gästhamnsbryggorna.

Det finns även gästplatser vid Hjalmars Kaj. Där servicen är begränsad men med närhet till den andra gästhamnens rika utbud. Vi har också ett väl fungerande system med röd/gröna skyltar vid de kommunala säsongplatserna. De grönmarkerade platserna indikerar att platsägaren är borta en längre tid och därför kan platsen nyttjas som gästplats. Detta system handhas av hamnkontoret, dit kan du alltid ringa och få uppgifter om några y-bommar finns lediga. Respektera emellertid att privat hyrda båtplatser endast får nyttjas enligt anvisning eller vid grönmarkerad y-bom!

På bägge sidor sundet finns duschar och toaletter. Hamburgö har en nästan helt nybyggd serviceanläggning med toppfräsch inredning. Även Hamburgsundsidan håller hög klass och under högsäsong städas anläggningen ca 3 gånger dagligen.

På Hamburgsundsidan finns tvättmaskiner som bokas med hjälp av det bokningssystem som finns framlagt i tvättstugan. Där bokar du din tid, betalar med fem-kronor och tvättar sedan din tvätt.

Hamnkontoret är placerat mitt i gästhamnen på landsidan. Vi har ett rikt utbud av aktiviteter och erbjudande. Vi erbjuder leverans av frallor och wienerbröd direkt till sittbrunnen. Trådlöst internet finns i hamnområdet. I Hamburgsund får du ro. Välkommen!

För information om kommunens hamnregler och gästhamnsbestämmelser kan ni besöka: www.tanumshamn.se

Turistinformation – Gästhamn

Gästhamnsbolaget Väst AB
Sommartid: 0525-611 88
Övrig tid: 0707-40 36 79
E-mail: info@turistenvast.se
Hemsida: www.hamburgsundsbokning.se